V for Vendetta Yumurtası

Filmi izleyenler dikkat etmiştir… V, kızı kendi evinde ağırlarken ona yumurtalı ekmek gibi birşey yapar. Bu olaydan sonra kız V’ye hasta olur ve birlikte devrim yaparlar. Biraz abarttım ama gerçekten nefis birşeymiş. Şimdiye kadar kime yaptıysam şaşkına döndü. Böyle ağır birşeyi hayatına sottuğum için sövenler de oldu. Siz de deneyin.

Malzemeler

Malzemeler

  • Ekmek
  • Yumurta
  • Tereyağı

Malzemeler aslında basit ama uygun ekmeği bulmakta zorlanabilirsiniz. Standart tost ekmekleri bu iş için biraz küçük kalıyor. Mümkün olduğunca büyük dilimlenmiş, istediğiniz çeşit bir ekmek işinizi görecektir.

Ekmeğin ortasında bir bardak yardımıyla koca bir delik açın.
1
Buraya daha sonra yumurta kırıcaz. Dolayısıyla doğru ekmek-yumurta-bardak boyutlarını seçmeniz çok önemli. Yumurta taşmadan bu deliğe sığmalı, ama bunu sağlamak için ekmeği gereğinden fazla delmemelisiniz. Anahtar noktalardan biri de orta boy yumurta almanız olabilir. Paketli satılan yumurtaların üstünde genelde boyutu yazar.
Delik ekmek
Tavada ekmeğin bir yüzünü kaplayacak ve biraz da artacak kadar tereyağı eritin. Bu konuda elinizi korkak alıştırmayın.2
Tereyağının yanmasına izin vermeden ekmeği yağın üzerine yerleştirin.
Ekmeği tavada hafifçe gezdirerek tereyağını güzelce çekmesini sağlayın. Çıkardığınız ekmek içini de yine tavaya atabilirsiniz.
3
Yumurtayı ekmekteki deliğin içine kırın.
4
İlginç değil mi? Ha bu arada yumurtanın ekmeğin altından sızmaması için ekmeğin kenarlarından bastırmanız gerekebilir. Bunu yumurtayı kırmadan önce yaparsanız daha iyi olur. Yumurta sızarsa da üzülmeyin, ziyanı yok. Belki daha güzel bile olur.
Yumurta bir miktar pişene ve ekmek kızarana kadar, orta ateşte bir süre pişirin. Bu arada yumurtayı istediğiniz gibi tuzlayın. Tabii yumurtanın üstte kalan tarafı pek pişmeyecek. Bu da bu işin zor kısmı. Çünkü şimdi bunu ters çevirmeniz gerekiyor. Ekmeği tavanın kenarına ittirip ekmeğin diğer yüzü için biraz daha tereyağı ekleyin. Tereyağı erir erimez spatula gibi bir şey yardımıyla ekmeği yağın üzerine çevirin. Bu kısmı halledebilirseniz hayatta hiçbir şeyden korkmanıza gerek yok. Çok kral adamsınız/kadınsınız demektir. Aynı şekilde bu tarafı da pişirin.
5
İşte hazır.
son
Çatal bıçak yardımıyla rahat bir şekilde yiyebilirsiniz. Yanında peynir de iyi gider. Hatta benim aklım almasa da bal veya reçel de tercih edebilirsiniz. Kahvaltıların kahramanı olmaya hazır olun. Bu konuda daha fazla kaynağa ulaşmak isterseniz olayın adı “egg in a basket”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bmert/bmert.net/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

16 Yorum

İbrahim  on October 13th, 2009

Güzel bişiye benziyor, denemek lazım :)

devrika  on November 9th, 2009

En kısa zamanda yapıp kendimi şımartıcam, harikaymış ve filmde gözümden kaçmış.

V for Vendetta Yumurtası (Yumurtalı Ekmek) | Mutfak Sırları | Pratik Yemek Tarifleri ve Püf Noktaları  on November 23rd, 2009

[…] izlerken dikkatini çeken bu yumurta pişirme tekniğini merak edip evde de uygulamış ve kendi blogunda da tarifini […]

yasin  on December 6th, 2009

Bu sabah denedim çok güzel oldu teşekkürler tarif için

bmert  on December 6th, 2009

Afiyet olsun. Bu arada daha küçük ekmeklerle de sonuç başarılı oluyor. Delik için daha küçük bir bardak kullanmak yeterli.

alky  on December 15th, 2009

Az sonra kahvaltıda yapmayı planlıyorum, resimli anlatımın için çok teşekkürler. Bakalım bizimkiler beğenecek mi :p

Açalya  on December 18th, 2009

Böyle konuşur gibi yazılan tarifleri okumasını seviyorum. Tarifi uygulayasım geliyor hemen.
Ben bu yumurtalı tarifi filmden önce de biryerlerde görmüştüm ve denemiştim…hatta erkek arkadaşımın benimle bu yüzden evlendiğini düşünüyorum. Şimdi de oğlumuza yapıyorum bunu ki beni süpper anne bilsin ;)
Çocuklar için çok çekici bir kahvaltı olduğunu vurgulamalıyım!

bmert  on December 18th, 2009

Açalya, tahminlerim doğruymuş demek :) Gerçekten etkileyici bir çalışma.
alky, ne oldu sonuç?

Ece  on January 22nd, 2010

:) Filmi izlerken dikkatimi çekmişti ve aklımın bir ucunda durur o günden beri. Ancak ben yumurtanın ekmeğin üzerine öylece kırıldığını sanmıştım izlerken. Mutfak bilgimin enginliği bu noktada belli oldu sanırım :) Doğru ekmek ve bardak kombinasyonunu bulabilirsem, bu pazar kahvaltıda deneyeceğim :)

nezihe  on February 1st, 2010

tavada değil de tost makinesi; grill gibi bişeyde daha rahat yapılır mı acaba :) denemek lazım

SonKralice  on October 7th, 2010

canim cekti birden :S aksam kalkinca ilk isim ekmekleri yumurtaya batirip tavada yapmak olacak :D

bmert  on October 7th, 2010

Afiyet olsun Kübracım.

Turgut  on August 23rd, 2011

Ben Öğrenciyim Akşam Acıkmıştım Makarna Vardı :D Baya Açtım Deneyim Dedim Başta Yumurtada Pişcek Sanıyodum 4 Ekmek Boşuna Gitti 5. ‘ de Sinirlenip Çevirdim Ve Lezziz Oldu ;)

ahmet  on August 28th, 2011

bombaa

Anonymous  on September 24th, 2011

zeytinyağıyla da süper oluyo.

Orhan  on October 1st, 2012

Biraz önce pişirdim ve yedim ve söyleyebilirim ki gerçekten hayatıma farklı bir tat daha girdi. Tek olumsuz yanı bir tanesiyle doymuyor olman :(

Yorum Yaz