Hissedilen Sıcaklık da Nesi?

Fırtınanın gözüArtık hemen her hava durumu tahmininde günün en düşük ve en yüksek sıcaklığının yanı sıra hissedilen sıcaklık diye bir değer duyuyoruz. Hissedilen sıcaklık havadaki nem oranına göre hesaplanıyormuş. Devlet Meteoroloji İşleri’nin sitesinde bir de hissedilen soğukluktan bahsediliyor. Soğukluk diye bir kavram olmadığını sanıyordum ama devletin meteoroloji birimi söylediğine göre olabilir. Bu da rüzgarın hızına göre hesaplanıyormuş. Hissedilen sıcaklık lafını televizyonda ilk duyduğum anda izleyicinin ilgisini arttırmak için uydurulan bir kavram olduğunu düşündüm. Halen de öyle düşünüyorum, zira az önce verdiğim resmi bağlantıda da bunun gereksiz bir bilgi olduğundan bahsediliyor. Sonuçta birisinin hissedeceği sıcaklık genetik özelliklerinden psikolojisine kadar farklı ve çeşitli özelliklerine bağlı. Ayrıca bugüne kadar alıştığımız değer sisteminin karışık ve anlaşılmaz bir hale gelmesi söz konusu. Yani bana hava -4 derece olacak derseniz 26 yıllık tecrübelerime dayanarak bunun nasıl birşey olacağını bilirim. Bana hava -20 derece olacak derseniz bunun da nasıl birşey olacağını bilirim. Ama bana hava sıcaklığı -4 derece, hissedilen sıcaklık -20 derece olacak derseniz “Nasıl yani!?” derim. Bunun yerine hava sıcaklığı -4 derece olacak ve rüzgar orta kuvvette esecek dense daha iyi olur.
Hepinize donsuz geceler diliyorum.

3 Yorum

Blue Velvet  on February 1st, 2006

Evet mesela menapoza giren bi kadında hissedilen sıcaklık 5 dakikada bir değişebilir. Bir bakarsın sıkıca battaniyeye sarılmış, bir bakarsın incecik bluzla duruyo falan.

Bu arada menapozun anlamına da kısaca değinmek istiyorum. Kadın bünyesi sürekli cinsel manada birşeyler isteyen erkeği durdurmak için bu sistemi geliştirmiştir. Anlamı ingilizce’den gelmekte olup “Man A Pause”dan gelir. Yani “Adam bi dur” demektir.

Çok seviyorum ben bunu, ondan sizle paylaşmak istedim.

emre  on August 20th, 2009

sondaki temenniye bittim:)

bmert  on August 20th, 2009

Eskinden yaşlı bı amca vardı havadurumunu sunan. Adı Ali’ydi sanki, neyse… Bir havadurumunun sonunda bu temennisinden dolayı ısinden olduğu söylenir :) Kendisini buradan sevgiyle anıyoruz :)

Yorum Yaz