div’leri göster

Web sayfalarında tablosuz tasarım akımı uzun süredir devam ediyor. Bir kaç yıl aradan sonra bu yöntemi kullanarak yeni bir web projesine başladım. Eminim benim gibi bir çok kişi sapıtmış div etiketleri içine şunu yazmak zorunda kalmıştır: style="border: 1px solid black". Böylece sapıtan bölgeyi görünür kılıp gerekli düzeltmeler daha kolay yapılabilir. Siz de bunu sık sık yapıyorsanız CSS dosyanıza aşağıdaki kodu ekleyip gerektiğinde yorum kısmını kaldırmanız ve işi bitince tekrar yorum içine almanız faydalı olacaktır.

/* DEBUG */
/*
div {
border: 1px dashed #000;
}
*/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bmert/bmert.net/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Yorum

Bekir Dogan  on November 2nd, 2007

Firefox kullanicilari icin bu tur islevleri yerine getiren basit ve inanilmaz islevsel araclar var, Firefox’da Firebug ve Web Developer eklentileri bu tur dertlerini yazdigin koda dokunmadan cozmeni sagliyorlar. Ama IE kullanmayi tercih ediyorsan pek fazla yardimci olamazlar.

bmert  on November 2nd, 2007

Tabi tabi firebug kullanıyorum. Sadece kullanışlı olması değil, gösterdiğin arkadaşlarını şoke etmesi de özellikleri arasında sayılabilir :)
IE için de çıkmıştı developer toolbar gibi bişey.

Yorum Yaz